top of page

B i o g r a p h y

H Billie η αγαπημένη ταραχοποιός της πόλης...

 

Ένα cocktail μουσικής εκτόνωσης που  δημιουργεί μια καινούργια αισθητική τάση...

Την γνωρίσαμε από το debut album της με τίτλο ''ΣΑΝ ΚΥΡΙΑ'' που κυκλοφόρησε το 2018 με femme fatale  διάθεση και ήχο που σε ταξιδεύει στα μονοπάτια της Jazz hop, rhythm and blues, reggae soul, funk μέχρι το ρεμπέτικο. Ένα σχεδόν θεατρικά στημένο album με πρωτότυπη συναισθηματική πλοκή με στίχους και μουσική που υπογράφει η ίδια.

Η Billie είναι μια κατηγορία από μόνη της, κάνει ένα ξέφρενο πάντρεμα με τις αγαπημένες μας μουσικές , χώνοντας ρίμες και στίχους που στάζουν αλήθεια και  ξεπροβάλουν αναπάντεχα από μια άλλη εποχή, με στοιχεία που αποπνέουν τον ρομαντισμό μιας  avant garde ρεμπέτισσας που μιλά για όσα οι άλλοι σωπαίνουν.

 

Το δεύτερό της album, με τίτλο ''ΝΤΑΡΜΑ'' θα κυκλοφορήσει ολόκληρο το 2024 και έσκασε σαν κομήτης στην γη, με το πιο γλιτεράτο track της χρονιάς για το 2021 το ''ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΛΙ '' σατιρίζοντας  την θυελλώδη μας διάθεση για επιστροφή στα 90’s και το καυστικότατο  ‘’ΑΓΚΑΛΙΑ ΜΕ ΚΡΟΥΣΜΑ’’ που χαρακτηρίζει κυριολεκτικά την τρέλα της αναπάντεχης εποχής  που ζήσαμε.

 

Collaborations

Στα πλαίσια του πρώτου της album συνεργάστηκε με τα αγαπημένα αγόρια της hip hop σκηνής 

  • Βillie Supernatural feat.Taki Tsan - ‘’Όλο σούρωναν’’

  • Βillie Supernatural feat. Nikita Klint - ‘’Μy man, my gun and I’’

και της psych reggae:

 Βillie Supernatural feat Mario Daveli (Fundracar)- ‘’Φεύγουμε χώρια’’

"Γνωρίζοντας  πια πως δεν είναι τίποτα δεδομένο πόσο μάλλον η μουσική που όταν παιχτεί, είναι ένας ήχος που έχει ήδη φύγει στον αέρα,επίσημα δεν χρειάζομαι αποδείξεις για την ανεξήγητη αυτή έλξη που της έχω"

Backround: 

Σπουδές Χημικού Μηχανικού στο Ε.Μ.Π , master στην Ναυπηγική, έρευνας και δημοσιεύσεων, σε συνδυασμό με αντιφατικές σπουδές στο Σχέδιο Μόδας. 

 

Μετά από μια γερή κουταλιά θέατρο το 2010, με δάσκαλο το Γιώργο Γεμελιάρη ακολούθησαν 7 χρόνια ιδιαίτερων μουσικών συναντήσεων, (2012-2015)  Sexy Christians (dirty rock and roll band) / (2015- 2018) ιδρυτικό μέλος των Dontknowhat project (circus jazz/dixieland/ marching/funk/ New Orlearns swing band) .

 

Επιμέρους συνεργασίες στα κομμάτια ''Over you'' Silent Puppet feat Vasiliki (στίχους-παρουσίαση) , ''Και δοκιμάζω διάφορα'' King elephant φεατ Billie (στίχους-παρουσίαση), ''κοκαϊνοπότης'' Vasiliki-Καθόλου Crew (παρουσίαση - ενορχήστρωση), Open (acoustic cover- quitar- vocals), μουσικές συμπράξεις με τους  χορευταράδες και μαέστρους στο swing Athens Lindy Hop καθώς και η  συμμετοχή με Blue John (Γιάννης Πανιέρης) στο Athens Around Midnight Blues Festival. Μουσικές αλληλεπιδράσεις σε παραστάσεις  με τους Cirko Cachivache , Cirk de votanik , τα πιπεράτα σουλατσαρίσματα με τις Ρόδες United του Νικήτα (2017-2019) μας φέρνουν στο σήμερα....

Μια νέα γυναικεία φωνή ....που έσκασε σαν κομήτης στην γη και ήρθε  στα σίγουρα για να ταράξει τα νερά

Photo Credits: Alexandros Varelidis

bottom of page